Case: TT presskonferens
VADTT presskonferens Skånepolisen
VEMDN
TYPPresskonferens
VARSkånepolisen
NÄRFlera gånger per år
HUREn videojournalist sköter kamera och streaming

Uppdrag

Att snabbt och enkelt nå ut med ett nyhetsmaterial. Det är ofta en stor mängd journalister på plats om det är ett populärt innehåll. Det är trångt om både plats och bandbredd så förberedelser är A och O. Som leverantör till TT nyhetsbyrån förväntas vi leverera oavsett omständigheter. Ett uppdrag som kräver både teknisk och journalistisk kompetens hos en ensam videoreporter som dessutom ska bära all utrustning själv.

Genomförande

Vi är på plats så tidigt som möjligt för att hitta plats och checka alla uppkopplingar. Vi väljer ofta att göra presskonferenser med en ensam videoreporter. Det blir alltså en livesändning från en enda bildkälla. På sätt får vi ned priset något. Presskonferensen (som lika gärna kan vara ett frukostmöte eller säljmöte) spelas in på minneskort samtidigt som det sänds ut på nätet via vår sändningsutrustning och en mängd 4G-modem. Eller fast anslutning om det finns.

Resultat

En livesändning med en videokamera är den enklaste och billigaste lösningen vi erbjuder. Resultatet blir betydligt bättre än om du sänder live med din mobil eller platta. Framförallt blir ljudet mycket bättre och bilden mer stabil. Nackdelen med den här lösningen är att det inte går att använda grafik i bilden, som namnskyltar eller loggor. Här är det snabbheten och pris som prioriteras.

Läs mer om livestreaming