Sändningen i sin helhet


VADThe Battle of Lund 7
VEMReal Fighter
TYPSport (thaiboxning)
VARAF-Borgen, Lund
NÄRNovember
HURFyrkameraproduktion, live på YouTube + bandning!

Uppdrag

The Battle of Lund är Skandinaviens största gala för Thaiboxning. Det är ett årligt evenemang AF-Borgen förvandlas till en boxningsring under en kväll. Ett klassiskt sportevenemang och FrogEye sände matcherna live på uppdrag av föreningen Real Fighter. Flera hundra såg sändningen på nätet och syftet var även att använda playfilen för marknadsföring av nästa års evenemang.

Genomförande

När vi fick förfrågan om att sända följde vi vår vanliga metod att kolla vad som krävdes för att sända live från AF-borgen. Det inkluderade besök för att kolla av ljud och ljud. Internetuppkoppling etc som krävs för att sändningen ska se bra ut och framförallt kunna ses av många på nätet. Lokalen är ju inte på något sätt anpassad för en livesändning utan i första hand för publiken på plats.

Vi kompletterade med lite extra ljus och riggade eget ljud. Vi hade en programledare och en expertkommentator på plats som vägledde tittarna genom sändningen. På så sätt kunde vi växla mellan att höra publikens konferencier och våra programledare. Visuellt så använde vi fyra kameror varav två var bemannade och de andra fasta. En ganska typisk lösning för en sportsändning.

Resultat

Arrangörerna nådde ut till hundratals tittare utanför själva lokalen (varav en hel del internationella). Perfekt, eftersom biljetterna var slutsålda!

Eftersom vi spelade in allt kunde vi också klippa ut highlights och sprida på sociala medier i efterhand. Det finns möjlighet att finansiera sändningar av den här typen med pay-per-view eller sponsorer som kan exponeras i sändningen.

Läs mer om livestreaming